Voorjaar op 't Duvelshofke

Ze hebben veel nieuws te melden, want de zomer komt eraan! Dit betekent dat er weer veel te doen is in de pluktuin, de Landwinkel en op het erf.

Ze hebben weer asperges in de Landwinkel, vers gestoken, verschillende klassen zoals premium, soepstukken e.d. Ook hebben ze vanaf volgende week weer aardbeien uit de volle grond (nog niet van hun zelf, en ook nog geen zelfpluk, dat duurt nog een paar weken).

Het is al mooi aan het bloeien in de kwekerij, al hebben ze wel last gehad van de nachtvorst. Ze zijn druk met bemesten en aanplanten van nieuwe stekken, zoals frambozen en tayberries, de aardappels (de overheerlijke Annabelle) zijn gepoot, ook voor het aardappels rapen straks in september. En ze hebben veel nieuwe aardbeienstekjes geplant. Ook hebben ze een begin gemaakt met de groente- en bloementuin.

Waterbuffels Over een kleine 2 weken krijgen ze in hun wei achter de kwekerij een kudde waterbuffels van Buffalofarm Twente! De buffelmozzarella die hiervan wordt gemaakt, verkopen ze al een paar jaar in hun Landwinkel. Dat wordt een wilde boel!

Zelfpluk tuin Vanaf juni hebben ze de zelfpluktuin weer geopend. Dan zijn er allereerst aardbeien te plukken, vervolgens rode, zwarte en ā€“ kruisbessen en tayberries (kruising tussen braam en framboos). Later in juni hebben ze hun eerste eigen nieuwe aardappels (Annabelle), superlekker.

In juli zijn naast het fruit ook veldbloemen te plukken. Later in juli komen de bramen en daarna heftsframbozen. Openingstijden zijn in de zomer van dinsdag tot en met zaterdag van half 10 tot half 6. Voor groepen ook op afspraak.

Open dag Op zondag 16 juli houden ze van 12 tot 4 een open dag met een leuke streekmarkt. Voorheen hielden ze de open dag begin september, nu willen ze het een iets zomerse tintje geven! Je kunt zelf een bakje fruit plukken, proeven van streekproducten, ijs, sapjes e.d., leuke activiteiten en nog veel meer.

Concept-store In juni openen ze in onze groepsruimte tijdelijk een concept-store met leuke mooie originele producten van kleinschalige ondernemers. Zo is er nog meer te zien en te kopen in hun Landwinkel.

Schenkerij Ze hebben naast een kopje koffie, thee, sapje en streekwijntje of -biertje nu ook de mogelijkheid voor high-teas en high-wines (biologisch). Ze hebben buiten een terras met kleine speelmogelijkheid voor kinderen en binnen een mooie groepsruimte en in de Landwinkel een gezellige koffiehoek.

Workshops likeur maken en andere activiteiten voor groepen Ze organiseren in de zomer leuke speur- en sprokkeltochtentochten en je kunt bij hun picknicken in de kwekerij, als je een picknickmand besteld. Ook organiseren ze leuke likeurworkshops, oa in samenwerking met de Twentsche Courant Tubantia, op hun website staan de data!

Verder kun je bij hun weiland-games doen, een rondleiding krijgen, wandel-of fietstochten (oa via Route.nl) combineren met een bezoek aan hun kwekerij en nog veel meer.

Verder is hun groepsruimte ook geschikt als vergaderruimte voor bedrijven en organisaties.

Markten en webshop Ze staan dit hele jaar op minder markten dan voorheen, ook niet meer maandelijks in Delden. Reden hiervoor is dat het steeds lastiger te combineren is met de winkel, en dat ze bezig zijn een webshop te ontwikkelen. Ze houden je op de hoogte van deze ontwikkelingen.

Nieuwe voorjaarsproducten en aanbiedingen, kadopakketten Ze hebben veel leuke nieuwe (voorjaars) producten binnen, en kunnen leuke pakketten maken, bijvoorbeeld straks voor vaderdag. Ze leveren ook steeds meer (Twentse) relatiegeschenken voor bedrijven. Let op; de openingstijden zijn vanaf september 2013 veranderd: in de zomer (juni t/m september) open op elke dinsdag tot en met zaterdag van half 10 tot half 6, en op zondag en maandag gesloten. Buiten de zomer de woensdag ook gesloten en sā€™ ochtends een uur later en ā€˜s middags een uur eerder gesloten. Op afspraak kunnen buiten openingstijden altijd pakketten e.d. opgehaald worden.