Oldenzaal de Glimlach van Twente

Oldenzaal is een levendige en bruisende stad en een feest om naar toe te gaan.Oldenzaal is een eeuwenoude stad bekend om haar bourgondische sfeer. De bekende Twentse gastvrijheid zul je in Oldenzaal zeker ervaren op de gezellige terrassen aan de Groote Markt. In de winkelstraatjes of tijdens de vele feestelijke evenementen die Oldenzaal te bieden heeft. Daarnaast beschikt Oldenzaal over een multifunctioneel recreatiepark Het Hulsbeek. Hier kun je karten,survivallen, enz. Maar je vindt er ook stranden en grote zwemvijvers. Oldenzaal is tevens de poort naar het nationaal landschap Noordoost-Twente. Dit alles tovert beslist de Glimlach van Twente op jouw gezicht. Kortom, Oldenzaal een feest om naar toe gaan.

Riesewijk & Co

Streekhumor en interactie zijn de pijlers voor deze nieuwe theatershow 100% streekhumor, met de beste humoristen uit onze streek. Aangevoerd door veelzijdig acteur Jan Riesewijk. Met Paul Wiefferink, Mathilde Geerds en het Achterhoekse duo Joost Frank & Martijn Gelinck uit Groenlo vormt Riesewijk een hilarische bende. Rode draad in de voorstelling is de geschiedenis, de ontwikkeling en de verscheidenheid van de humor. Dat doen ze met veel conferences, liedjes en anekdotes. Dit dialectgilde staat voor een avond vol gezelligheid en vooral veel lachen.

wanneer
locatie
Stadstheater De Bond

Cobblestone: The Cactus Blossoms

Het wordt een avond van soepel bewegen tussen hartverscheurende ballades en levendige Honky Tonk. Line Up: Page Robert Burkum: Vocals, Guitar Jack Torrey Burkum: Vocals, Guitar Michael Andrew Carroll: Bass Christopher Lloyd Hepola: Drums Ga genieten, kijk en luister gauw op www.cobblestone.nl of op www.thecactusblossoms.com Kaarten zijn online via de Cobblestone te reserveren of bij onderstaande voorverkoopadressen te koop voor € 15,-. Kiosk Ome Toon, VVV Oldenzaal en Café de Engel

wanneer
locatie
JW Racerhuis

Kadolstergala: Buuts, Sketches, Zand en Entertainment

Carnaval zonder gala is geen carnaval! Ieder jaar weer genieten vele honderden van het Kadolstergala, één van de absolute hoogtepunten in de aanloop naar het carnavalsweekend.

wanneer
locatie
Party Centrum Rouwhorst

Agenda

 1. Stadswandeling onder leiding van een gids

  Deze wandeling neemt je mee terug in de geschiedenis. De wandeling door het Oldenzaalse centrum begint bij de …

 2. Torenbeklimming St. Plechelmusbasiliek

  Beklim de 61 meter hoge, imposante toren van de St. Plechelmusbasiliek met een VVV gids. Je brengt een bezoek aan de …

 3. Tentoonstelling 'Cold Cases'

  In de tentoonstelling worden de belangrijkste resultaten van het onderzoek naar de opgraving van het Plechelmusplein …

 4. Grote Twentse Carnavalsoptocht

  Carnaval in Oldenzaal is al 55 jaar een begrip in Twente en ver daarbuiten. Elk jaar trekt de Grote Twentse …

Arrangementen

 • Boswachterfeest 6 tot 10 jaar

  Kinderfeestje bij De Stroper

 • Tappen en Stappen

  in het centrum van Oldenzaal

 • Schatzoeken en survivalfeest 7 tot 12 jaar

  Kinderfeestje bij Outdoor Challenge Park

 • Happen en Tuffen

  door Noordoost-Twente

Nieuws

Tips voor de kerstvakantie

De kinderen hebben nog een weekje vrij van school en is het een tijd om er samen op uit te trekken. De VVV Tourist info Oldenzaal heeft een aantal leuke uitjes op een rijtje gezet.

Tentoonstelling 'Cold Cases'

In de tentoonstelling worden de belangrijkste resultaten van het onderzoek naar de opgraving van het Plechelmusplein toegelicht.

Stadsgedicht

Elke twee weken vind je hier het nieuwe stadsgedicht van onze stadsdichter Dennis Kamst.

Intocht Sinterklaas

Dit jaar komt Sinterklaas op 12 november 2016 in Oldenzaal. Sinterklaas zal welkom geheten worden op de Ganzenmarkt door de burgemeester. Kom ook gezellig naar de intocht om sinterklaas te zien, een handje te geven en natuurlijk voor een handje lekkere pepernoten...